JUKA

Koreň juky sa celosvetovo používa v mnohých krmivách či v doplnkových krmivách pre psy a mačky, no nájdeme ho aj v krmivách pre ostatné druhy zvierat. Táto rastlina je nesmierne nutrične hodnotná a bohatá na vitamín C, beta-karotén, horčík, železo, vápnik, mangán, bielkoviny, niacín, fosfor, chlorofyl, enzýmy a resveratrol.

Juka obsahuje dve veľmi dôležité zložky: sarsasapogenín a smilagenín, ktoré pôsobia na sliznici tenkého čreva a napomáhajú vstrebávaniu vitamínov a minerálov, čím pomáhajú vyživovať celé telo. Tieto steroidné saponíny podporujú imunitu, stimulujú a podporujú tvorbu telu vlastných kortikosteroidov a kortikosteroidom príbuzných hormónov. Práve vďaka týmto vlastnostiam sa v štúdiách zaoberajúcich sa jukou preukázalo, že môže byť nápomocná pri bolesti a zápale pri diagnózach, akou je napríklad artritída. 

Juka môže tiež napomôcť k navráteniu chuti do jedla a taktiež môže pomôcť znížiť tvorbu ureázy, ktorá je zodpovedná a za nepríjemný zápach výkalov u niektorých zvierat.

Juka v organizme pôsobí ako čistič usadenín, preto sa hojne využíva pri močových kameňoch a usadeninách v močovom ústrojenstve.

Juku v podobe doplnkového krmiva, bezpečnú pre dlhodobé použitie vďaka jemnej koncentrácii použitej rastliny, si môžete zakúpiť tu:

https://www.zdravelabky.sk/p/yucca-100ml





Komentáre

Cookies
Tento e-shop a partneri potrebujú Váš súhlas na využitie jednotlivých dát, aby Vám okrem iného mohli ukazovať informácie týkajúce sa Vašich záujmov. Súhlas udelíte kliknutím na políčko „Súhlasím“.